Klassieke autoverzekering


Vergelijken

Vergelijking klassieke autoverzekering

Vul hieronder je gegevens in en bereken de premie voor je klassieke autoverzekering. Vergelijk diverse aanbieders, vraag online een offerte aan of sluit direct je klassieke autoverzekering af. Indien je zelf jouw klassieke autoverzekering afsluit, dan is er geen sprake van advies, maar het zogenaamde “execution only”. Je bent dan zelf verantwoordelijk voor de samenstelling van je klassieke autoverzekering.

Advies over uw klassieke autoverzekering

Wilt u advies over bijvoorbeeld de dekking van uw klassieke autoverzekering? Neem dan contact met ons op en bel 072-5642669 of mail info@honigenhonig.nl.

Dekking

Dekking klassieke autoverzekering

WA klassieke autoverzekering

De WA klassieke autoverzekering is een verplichte verzekering in Nederland. Wanneer je een schuldschade veroorzaakt met jouw oldtimer aan een andere partij en daarvoor aansprakelijk bent, keert de klassieke autoverzekering uit.

Schade aan derden veroorzaakt door de eigenaar / bestuurder van de auto wordt gedekt door de WA klassieke autoverzekering. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid en de klassieke autoverzekering dekt dan ook de aansprakelijkheid van de eigenaar/bestuurder van de auto voor veroorzaakte schade aan derden. Schade aan de eigen auto wordt niet door deze WA klassieke autoverzekering gedekt. Alleen als de schade door de tegenpartij wordt veroorzaakt, heb je bij een WA klassieke autoverzekering het recht om de schade aan jouw oldtimer te verhalen op de tegenpartij.

Wanneer een WA klassieke autoverzekering?

De klassieke autoverzekering voor oldtimers is geschikt voor personenauto’s of bestelauto’s die minimaal 20 jaar oud zijn. Het bezit van een andere personenauto voor dagelijks gebruik is wel een vereiste, aangezien deze klassieke autoverzekering alleen dekking biedt bij hobbymatig of recreatief gebruik van de oldtimer.

WA + beperkt Casco klassieke autoverzekering

De beperkt casco klassieke autoverzekering is een bezitsverzekering en geeft dus, naast de aansprakelijkheidsdekking, dekking aan het eigen bezit.

De beperkt casco klassieke autoverzekering dekt de schade aan jouw eigen auto in bepaalde situaties zoals die in de polis zijn omschreven. Je kunt hierbij denken aan schade ontstaan door brand, blikseminslag, hagel, storm, een botsing met loslopende dieren en ruitbreuk. Daarnaast is ook het risico van diefstal gedekt bij de beperkt casco dekking. Heeft uw auto dus een schade opgelopen door een gebeurtenis die in de polis is omschreven, dan krijg je de schadekosten vergoed.

Wanneer een Oldtimer Autoverzekering of klassieke autoverzekering?

De oldtimerverzekering of klassieke autoverzekering is geschikt voor personenauto’s of bestelauto’s welke minimaal 20 jaar oud zijn. Het bezit van een andere personenauto voor dagelijks gebruik is wel een vereiste, aangezien deze oldtimerverzekering of klassieke autoverzekering alleen dekking biedt bij hobbymatig of recreatief gebruik van de oldtimer.

WA + Casco klassieke autoverzekering

De dekking WA + Casco klassieke autoverzekering is de meest uitgebreide dekking voor jouw klassieker of oldtimer. Deze WA + Casco klassieke autoverzekering wordt daarom ook wel All-Risk genoemd.

Een WA+casco klassieke autoverzekering verzekert je klassieker of oldtimer tegen bijna alle risicofactoren, en daarom wordt deze verzekering ook wel een All-Risk klassieke autoverzekering genoemd. Naast de dekking van de WA Klassiekerverzekering en de beperkt casco klassieke autoverzekering ben je tevens verzekerd voor schade aan de eigen auto veroorzaakt door botsing, omslaan, slippen en van de weg raken.

Wanneer een WA + Casco klassieke autoverzekering?

De klassieke autoverzekering is geschikt voor personenauto’s of bestelauto’s die minimaal 20 jaar oud zijn. Het bezit van een andere personenauto voor dagelijks gebruik is wel een vereiste, aangezien deze Klassiekerverzekering alleen dekking biedt bij hobbymatig of recreatief gebruik van de oldtimer.

Ook voor een exclusieve klassieker of een excentrieke oldtimer bieden wij uitgebreide mogelijkheden. Klik hier voor de Premium oldtimerverzekering.

Uitbreidingen

Ongevallen Verzekering Inzittenden bij een klassieke autoverzekering

De ongevallenverzekering voor inzittendenverzekering (OVI) keert een vast bedrag uit voor iedere inzittende die door een ongeval blijvend invalide wordt of overlijdt. De bedragen zijn van tevoren in de polis vastgesteld en het maakt niet uit of de bestuurder schuldig is aan het ongeval of niet. Er bestaat geen relatie tussen het uitgekeerde bedrag en de werkelijk geleden schade. De dekking geldt wanneer de inzittenden zich in de auto bevinden, meestal tot een maximaal aantal personen, maar ook tijdens het in- en uitstappen. je kunt kiezen uit verschillende verzekerde sommen. U kunt ook het aantal zitplaatsen veranderen. Standaard 4 personen:

Optie 1 Overlijden € 5.000,-   Invaliditeit € 15.000,-
Optie 2 Overlijden € 10.000,- Invaliditeit € 20.000,-
Optie 3 Overlijden € 15.000,- Invaliditeit € 25.000,-
Optie 4 Overlijden € 50.000,- Invaliditeit €100.000,-

Schade Verzekering Inzittenden bij een klassieke autoverzekering

De schadeverzekering voor inzittenden (SVI) keert de werkelijk geleden schade van de inzittenden uit, ook als er geen sprake is van invaliditeit of overlijden. Deze verzekering dekt letselschade tot een maximum van het verzekerde bedrag van inzittenden en bestuurder als gevolg van een ongeval. Mogelijk letselschade kan bestaan uit zaakschade (kleding, brillen, laptop etc), medische kosten, inkomstenderving, huishoudelijke hulp, vervoerskosten en uitvaartkosten. Een ander groot voordeel van deze verzekering is dat, wanneer de schuldvraag niet duidelijk is of de aansprakelijke partij onbekend is gebleven, de verzekering toch uitkeert aan de inzittenden. Ook word door de meeste verzekeraars smartengeld uitbetaald. Bovendien is de bestuurder automatisch meeverzekerd. Verzekerd is € 1.000.000,- per gebeurtenis voor alle verzekerden tezamen. Kies er altijd voor om ee schadeverzekering voor inzittenden toe te voegen.

Rechtsbijstandverzekering bij een klassieke autoverzekering

Wij adviseren je altijd een rechtsbijstandverzekering bij jouw klassiek autoverzekering af te sluiten voor zover deze uiteraard niet elders is verzekerd:
Je kunt een rechtsbijstandverzekeringen afsluiten in combinatie met jouw oldtimerverzekering.

Schade melden

Schade en de Klassieke autoverzekering

Wat te doen bij schade

Schade aan jouw voertuig is altijd vervelend. Hoe groot of klein de schade ook is, je moet toch weer een aantal zaken regelen. Zo moet je het Europees schadeformulier invullen, contact opnemen met onze assurantie-adviseur en – niet onbelangrijk – de schade weer laten herstellen. Vooral over het waar laten repareren van de schade kan verwarring ontstaan bij de uiteindelijke vergoeding van de gemaakt kosten. Herstel van de schade (ruit- en blikschade) via een aangesloten herstelbedrijf heeft voordelen.

Voordelen van herstel bij aangesloten schadeherstelbedrijf

Bij herstel door een aangesloten herstelbedrijf krijg je een aantal mooie voordelen die je misloopt als je bij een niet aangesloten hersteller laat repareren:

 • Je eigen risico wordt in de meeste gevallen verlaagd met tientallen euro’s
 • Vervangend vervoer wordt 100% vergoed
 • Schade wordt snel én vakkundig hersteld
 • Garantie op de herstelde schade

De kosten worden door jouw verzekeringsmaatschappij rechtstreeks aan het schadeherstelbedrijf betaald, zodat je daar geen omkijken naar hebt.

Heb je blikschade?

Als je kiest voor een geselecteerde schadehersteller bij je in de buurt, geniet je tal van voordelen.

Heb je ruitschade?

Een sterretje of een nieuwe ruit, jouw verzekeraar werkt samen met topbedrijven die je een topservice bieden.

Neem contact met ons op

Onze verzekeringsadviseur is jouw eerste aanspreekpunt als je vragen hebt over schade en schadeherstel. Bel 072-5642669 of mail info@honigenhonig.nl.

Voordelen

Voordelen klassieke autoverzekering

 • Geen terugval bij schade
  Wanneer je schade rijdt aan jouw klassieker, heeft dit geen effect op je premie.
 • Verschillende dekkingen
  Op www.vergelijking-autoverzekering.nl kun je kiezen uit een zomerdekking en een jaardekking. Zo heb je een premie die is gebaseerd op de periode dat je daadwerkelijk met jouw klassieker of oldtimer rijdt.
 • 14 dagen bedenktijd
  Niet goed, geld terug. Je kunt tot 14 dagen na afgifte van de polis je klassieke autoverzekering per ingangsdatum gratis annuleren.
 • Extra online korting
  Profiteer van onze extra internetkorting op jouw klassieke autoverzekering. Hierdoor betaal je bij ons minder dan elders voor je klassieke autoverzekering.
 • Direct online dekking
  Doordat je je klassieke autoverzekering online kunt afsluiten, ben je direct verzekerd. Dit houdt in dat je gelijk na het afsluiten van de klassieke autoverzekering de weg op kunt met uw voertuig.
 • Minder kilometers loont
  Hoe minder kilometers je rijdt met jouw klassieker, des te voordeliger je premie is. Als je minder dan 5000 km per jaar rijdt, krijg je van ons korting die kan oplopen tot wel 45%.

Meer weten over de klassieke autoverzekering?

Wil je meer informatie of direct de klassieke autoverzekering afsluiten? Bel dan 072-5642669 of mail info@honigenhonig.nl. Wij adviseren je graag. Dan kun je direct de weg op!