Kampeerautoverzekering


Vergelijken

Vergelijking kampeerautoverzekering

Vul hieronder je gegevens in en bereken de premie voor jouw kampeerautoverzekering. Vergelijk diverse aanbieders, vraag online een offerte aan of sluit direct je kampeerautoverzekering af. Indien je zelf je kampeerautoverzekering afsluit, dan is er geen sprake van advies, maar het zogenaamde “execution only”. Je bent dan zelf verantwoordelijk voor de samenstelling van je kampeerautoverzekering.

Advies over je kampeerautoverzekering

Wil je advies over bijvoorbeeld de dekking van je kampeerautoverzekering? Neem dan contact met ons op en bel 072-5642669 of mail info@honigenhonig.nl.

Dekking

De dekking voor je kampeerautoverzekering

Met je kampeerauto op pad en geen zorgen onderweg, dat wil je toch ook? Je kunt zelf de dekking kiezen en jouw verzekering samenstellen. je kunt online een premievergelijking maken en direct de kampeerautoverzekering aanvragen. Bespaar op jouw kampeerautoverzekering door gemakkelijk en snel online de premie voor de kampeerautoverzekering te berekenen, te vergelijken en af te sluiten bij Honig en Honig.

De WA-verzekering 

Deze verzekering biedt dekking voor schade aan derden toegebracht met of door de auto tot maximaal € 2.500.000,- per gebeurtenis.

De Beperkt Cascoverzekering 

Beperkt casco biedt dekking voor schade aan de auto door een aantal met name genoemde risico’s, zoals brand, diefstal, ruitbreuk, storm, etc.

De Volledig Cascoverzekering 

Biedt dekking voor schade aan de auto door ”alle van buiten komende onheilen”, incl. o.a. brand, aanrijding, vandalisme, inbraak, diefstal, alsmede aanrijdingschade door eigen gebrek.

Complete inventarisdekking

Je inventaris kunt je direct meeverzekeren door de waarde ervan in te vullen bij de premieberekening. Onder inventaris wordt onder andere beddengoed, servies, meubelen en persoonlijke eigendommen verstaan. Zie hiervoor ook de polisvoorwaarden. De premie van deze extra dekking is slechts 1,5% van de opgegeven waarde, met een minimum premie van €25,-. Het eigen risico op de inventaris bedraagt €25,- per schade gebeurtenis.

Eigen risico 

Het standaard eigen risico bedraagt:

 • € 150,- voor Europeesche
 • € 136,- voor London
 • € 150,- voor Unigarant

Optioneel kan er ook voor een eigen risico van € 0,- gekozen worden. Wilt u een ander (hoger) eigen risico dan de aangeboden opties, neem dan contact met ons op.

Te verzekeren waarde 

Voor Beperkt Casco: de huidige dagwaarde van de auto.
Voor Volledig Casco: de oorspronkelijke cataloguswaarde, inclusief opties zoals metallic lak, airco, LPG-installatie, siervelgen, etc.

Nieuwwaarde 

Uitgangspunt is de oorspronkelijke catalogusprijs van de kampeerauto. Indien de waarde van de kampeerauto vastgesteld is aan de hand van een taxatierapport en de taxatiewaarde hoger is dan de oorspronkelijke cataloguswaarde, dient de taxatiewaarde ingevuld te worden.

Belangrijkste uitsluitingen 

Opzettelijke schade, rijden zonder rijbewijs, onverzekerd gebruik (bijvoorbeeld illegaal taxi-rijden), deelnemen aan snelheidsritten, rijden onder invloed, slijtage

Uitbreidingen

Aanvullende verzekeringen 

Je kunt je Kampeerautoverzekering aanvullen met de volgende verzekeringen:

Verhaalsrechtsbijstand

Deze verzekering biedt dekking bij het verhalen van schade op derden, het verhalen van schade uit hoofde van garantieverplichtingen van leverancier of reparateur en bij invordering van rijbewijs of inbeslagneming motorrijtuig. Verzekeraar zal daartoe o.a. schuldvraagonderzoek verrichten, expertise (medische of technische) laten verrichten en correspondentie voeren.

Schadeverzekering Inzittenden

Vergoeding van alle persoonlijke schade, die uit een auto-ongeval kan voortvloeien is verzekerd ongeacht de schuldvraag. Dit geldt voor alle inzittenden in het verzekerde voertuig of in een (tijdelijk) vervangend voertuig. Bijvoorbeeld de extra kosten bij:

 • overlijden of blijvende invaliditeit, inclusief de daardoor veroorzaakte eventuele terugval in inkomen, gezinshulp, aanschaf speciale hulpmiddelen, aanpassing van woning of auto;
 • gederfde levensvreugde (smartengeld).

Het verzekerd bedrag bedraagt naar keuze € 200.000,- of € 400.000,-.

Ongevallen Inzittenden Verzekering

Een ongevallen inzittenden verzekering dekt de schade bij overlijden of blijvende invaliditeit van jezelf of jouw inzittenden. Bij het afsluiten van deze verzekering worden er vooraf verzekerde bedragen afgesproken. Wanneer er een schade plaatsvindt keert de ongevallen inzittenden verzekering een vast bedrag uit voor iedere inzittende die door een ongeval blijvend invalide wordt of overlijdt. Let op: Elke maatschappij kan een andere definitie van een ‘ongeval’ hebben. Dit staat vermeld in de polisvoorwaarden.

Schade melden

Schade en de exclusieve autoverzekering

Wat te doen bij schade

Schade aan je voertuig is altijd vervelend. Hoe groot of klein de schade ook is, je moet toch weer een aantal zaken regelen. Zo moet je het Europees schadeformulier invullen, contact opnemen met onze assurantie-adviseur en – niet onbelangrijk – de schade weer laten herstellen. Vooral over het waar laten repareren van de schade kan verwarring ontstaan bij de uiteindelijke vergoeding van de gemaakt kosten. Herstel van de schade (ruit- en blikschade) via een aangesloten herstelbedrijf heeft voordelen. Wij geven je graag informatie over de aangesloten herstelbedrijven.

Voordelen van herstel bij aangesloten schadeherstelbedrijf

Bij herstel door een aangesloten herstelbedrijf krijg je een aantal mooie voordelen die je misloopt als je bij een niet aangesloten hersteller laat repareren:

 • Je eigen risico wordt in de meeste gevallen verlaagd
 • Vaak gratis vervangend vervoer
 • Je schade wordt snel én vakkundig hersteld
 • Je hebt garantie op de herstelde schade

De kosten worden door je verzekeringsmaatschappij rechtstreeks aan het schadeherstelbedrijf betaald, zodat je daar geen omkijken naar heeft. Overtuigd? Wij checken graag voor je bij welke schadeherstelbedrijven je terecht kunt.

Heeft u blikschade?

Als je nu kiest voor een geselecteerde schadehersteller bij u in de buurt, geniet je tal van voordelen.

Heeft u ruitschade?

Een sterretje of een nieuwe ruit, de verzekeraar werkt samen met topbedrijven die je een topservice bieden.

Neem contact met ons op

Onze verzekeringsadviseur is je eerste aanspreekpunt als je vragen hebt over schade en schadeherstel. Bel 072-5642669 of mail info@honigenhonig.nl.

Voordelen

Voordelen kampeerautoverzekering

 • 14 dagen bedenktijd
 • Binnen vier jaar op de maximale korting
 • Direct online dekking
 • Drie jaar nieuwwaardedekking
 • Een verzekering op maat waarvoor u minder betaalt
 • Extra voordeel voor je tweedehands Kampeerauto
 • Lage basispremie
 • Overname schadevrije jaren autoverzekering en korting 2e motorrijtuig
 • Uitgebreide dekkingen (inboedel of luifel meeverzekeren)
 • Vervangende Kampeerauto bij schade (All Risk)
 • Voor iedere soort kampeerauto

Meer weten over de kampeerautoverzekering?

Wil je meer informatie of direct een kampeerautoverzekering afsluiten? Bel dan 072-5642669 of mail info@honigenhonig.nl. Wij adviseren je graag. Dan kun je direct de weg op!