Bestelautoverzekering


Vergelijken

Vergelijking Bestelautoverzekering

Vul hieronder je gegevens in en bereken de premie voor je bestelautoverzekering. Vergelijk diverse aanbieders, vraag online een offerte aan of sluit direct jouw bestelautoverzekering af. Indien je  zelf de bestelautoverzekering afsluit, dan is er geen sprake van advies, maar het zogenaamde “execution only”. Je bent dan zelf verantwoordelijk voor de samenstelling van jouw bestelautoverzekering.

Advies over de bestelautoverzekering

Wil je advies over bijvoorbeeld de dekking van jouw bestelautoverzekering? Neem dan contact met ons op en bel 072-5642669 of mail info@honigenhonig.nl.

Dekking

Dekkingen bestelautoverzekering

WA bestelautoverzekering

Bij een WA bestelautoverzekering wordt uitsluitend de schade die je met jouw bestelauto aan derden veroorzaakt vergoed. Schades opgelopen aan je eigen voertuig zijn niet verzekerd. Als je een uitgebreidere dekking wilt kijk dan ook bij WA Beperkt casco of WA + casco.

Wanneer een WA bestelautoverzekering?

De WA bestelautoverzekering is een verplichte verzekering en wordt daarom in het algemeen geadviseerd voor bestelauto’s ouder dan acht jaar.

WA + Beperkt Casco bestelautoverzekering

Naast de dekking van de WA verzekering wordt ook, in een beperkt aantal gevallen, schade aan de eigen bestelauto gedekt. In de polis worden gebeurtenissen omschreven die schade kunnen veroorzaken, zoals brand, blikseminslag, hagelschade, diefstal, storm, een botsing met loslopende dieren en ruitbreuk. Heeft jouw bestelauto schade opgelopen door een gebeurtenis die in de polis is omschreven, dan krijgt je de schadekosten vergoed.

Wanneer een WA + Beperkt casco verzekering?

De Beperkt Casco bestelautoverzekering wordt geadviseerd voor bestelauto’s van drie / vier jaar oud tot acht jaar oud. Voor auto’s jonger dan drie / vier jaar wordt de WA Casco bestelautoverzekering aangeraden.

WA + Casco bestelautoverzekering

Bij een WA Casco bestelautoverzekering wordt de volgende schade aan jouw bestelauto vergoed: Schade aan derden veroorzaakt door de eigenaar / bestuurder van de auto, brand, diefstal, storm en ruitbreuk. Botsingen, omslaan, slippen en van de weg raken worden eveneens gedekt met een WA + Casco bestelautoverzekering. De WA Casco bestelautoverzekering heeft de meest uitgebreide dekking.

Wanneer een WA Casco bestelautoverzekering?

De cascoverzekering wordt geadviseerd voor bestelauto’s jonger dan 4 jaar en verzekert je tegen vrijwel alle risico’s. Voor auto’s van 4 tot 8 jaar oud, wordt de WA beperkt casco bestelautoverzekering geadviseerd. Voor auto’s ouder dan 8 jaar, de WA bestelautoverzekering.

Uitbreidingen

Aanvullende verzekeringen bij een bestelautoverzekering

Verhaalsrechtsbijstand

Als u geen Verhaalsrechtsbijstand heeft wanneer u schade oploopt aan uw auto door de schuld van een ander, zal de schade op de schuldige tegenpartij verhaald moeten worden. In het geval u geen rechtsbijstand heeft, zal u dit zelf moeten doen. Wanneer u een Verhaalsrechtsbijstand dekking heeft afgesloten, zal uw verzekeraar de schade voor u gaan verhalen. Een Verhaalsrecht bijstandsverzekering kost een paar tientjes per jaar, maar kan u veel tijd, moeite en stress besparen.

Ongevallen Inzittenden verzekering (OVI)

Veel ongelukken blijven niet beperkt tot materiële schade. Ook de bestuurder en passagiers kunnen letstel oplopen. Dit kan grote financiële gevolgen met zich meebrengen, want de kosten van extra hulp, omscholing of speciale voorzieningen in huis kunnen behoorlijk oplopen. De Ongevallen Inzittenden verzekering (OVI) dekt de persoonlijke schade veroorzaakt door een ongeval van uw inzittenden en uzelf.

Schadeverzekering Voor Inzittenden

Na een ongeval keert een verzekering een vast bedrag uit aan de inzittenden in geval van overlijden of blijvende invaliditeit. Dit bedrag is dus niet gerelateerd aan de werkelijk geleden schade. Het bedrag van de uitkering van de Schadeverzekering Voor Inzittenden is dit wel.

Verzekering voor mobiele apparatuur

De bijverzekering voor mobiele apparatuur biedt dekking tegen verlies, diefstal en beschadiging van mobiele apparatuur die in de bestelauto aanwezig zijn.

Verzekering voor eigen vervoer

Deze verzekering biedt dekking voor de vervoerde zaken die in de bestelauto aanwezig zijn zoals gereedschappen en/of handelsgoederen, tegen verlies of beschadiging ontstaan door diefstal en vandalisme of poging daartoe. Meer informatie over de bestelautoverzekering? Heeft u vragen of wenst u meer informatie over de bestelautoverzekering? Bel 072 -564 26 69 of mail uw vraag naar info@honigenhonig.nl

Schade melden

Schademelding

Hoe om te gaan met schade

 

Politie

Het is verstandig om de politie in te schakelen bij een ongeluk. Zij onderzoeken de toedracht van het ongeval. Tegenwoordig komt de politie bijna niet meer in het geval van blikschade.

Vul het schadeformulier in

Vul de voorkant van het formulier samen met de andere betrokkene(n) in. Doe dat zo zorgvuldig mogelijk en maak een duidelijke situatieschets. Maak zo mogelijk ook foto s en noteer de naam- en adresgegevens van eventuele getuigen en van de politieagent. Zie erop toe dat de tegenpartij de voorkant van het formulier mede-ondertekend. Daarna krijgt ieder een van de exemplaren. Het is verstandig om altijd een formulier in de auto of bij uw autopapieren te hebben. Het schadeformulier kunt u bij uw verzekeraar of tussenpersoon aanvragen, tevens liggen deze vaak ook op politiebureau s .De verzekeringsmaatschappijen bepalen onderling wie voor welk deel van de schade aansprakelijk is.

Waarborgfonds Motorverkeer

Het komt voor dat een schuldige onverzekerd is of in een gestolen auto blijkt te rijden. Of na een ongeval doorrijdt en niet te achterhalen is. In dergelijke situaties kan er geen verzekeringsmaatschappij voor de schade aangesproken worden. Om ervoor te zorgen dat u de schade zelf dient te betalen is het Waarborgfonds Motorverkeer opgericht. Het fonds zorgt er in bepaalde gevallen voor dat de benadeelden alsnog schadeloos gesteld worden. Het moet dan wel om schade gaan waarbij de aansprakelijkheid van het veroorzakende motorrijtuig vaststaat.Er zijn vijf gevallen waarbij u in het Waarborgfonds terecht kan komen:- Als de dader onbekend is.- Als het schadeveroorzakende motorrijtuig niet verzekerd is.- Als het schadeveroorzakende motorrijtuig gestolen is en de eigenaar de diefstal kan aantonen.- Als de verzekeringsmaatschappij door financiële moeilijkheden niet kan betalen.- Als de eigenaar wegens gemoedsbezwaren een vrijstelling van de verzekeringsplicht heeft.

 

Voordelen

Voordelen bestelautoverzekering

Direct online dekking

Je kunt de bestelautoverzekering online afsluiten en je bent dan direct verzekerd.

14 dagen bedenktijd

Je kunt tot 14 dagen na afgifte van de polis je bestelautoverzekering per ingangsdatum gratis annuleren.

Maximaal 80% no-claim korting

Door schadevrij rijden bouw je schadevrije jaren op. Hierdoor krijg je een korting op jouw bestelautoverzekering tot maximaal 80%.

Diverse aanbieders bestelautoverzekering vergelijken

Op onze websites vergelijk je diverse aanbieders voor je bestelautoverzekering. Van de goedkoopste bestelautoverzekering tot de beste bestelautoverzekering.

Meer weten over de bestelautoverzekering?

Wil je meer informatie of direct een bestelautoverzekering afsluiten? Bel dan 072-5642669 of mail info@honigenhonig.nl. Wij adviseren je graag. Dan kun je direct de weg op!